Yritys

Teknologiateollisuus ry:n jäsen,
tule kumppaniksi MyTech-ohjelmaan

Teknologiateollisuuden MyTech-ohjelma tukee yläkoulujen ja lukioiden uudenlaista oppimista. Se tarjoaa toimintakonseptin, jossa MyTech-ryhmä tekee opintokäynnin yritykseen ja korkeakouluun osana oppimisprojektiaan. MyTechin tavoitteena on havainnollistaa teknologian merkityksellisyyttä nuoria kiinnostavien teemojen kautta ja innostaa nuoria valitsemaan teknologia-ala. Kerrotaan nuorille teknologia-alasta!

Miksi mukaan?

  • Yrityksille ohjelma on kätevä tapa toteuttaa kouluyhteistyötä ja luoda mielikuvaa itsestään kiinnostavana tulevaisuuden työnantajana.
  • Huolehditaan tulevaisuuden osaajista! Opintokäynneillä havainnollistetaan teknologian merkityksellisyyttä nuoria kiinnostavien teemojen kautta.

Mitä yritykseltä toivotaan?

  • Innostusta esitellä omaa toimintaa nuorille.
  • Aikaa suunnitella opintokäynti ja vastaanottaa oppilasryhmä (max. 2 tuntia per MyTech-ryhmä) Vinkki: kerran suunniteltua opintokäyntipohjaa kannattaa hyödyntää useasti!
  • Yhteyshenkilö toimimaan yhteistyössä opettajien kanssa.

Miten ja milloin?

  • Opintokäynnin suunnittelussa auttavat Teknologiateollisuuden MyTech-ohjelman konsepti, teemakohtaiset materiaalit sekä vinkit yritykselle opintokäynnin järjestämiseen.
  • Yritys itse valitsee teeman/teemat sekä määrittää opintokäyntien määrän, oppilasryhmän koon ja sopivat ajankohdat opintokäynneille.
  • Osallistuminen MyTech-ohjelmaan on maksutonta. Teknologiateollisuus ry tukee oppilasryhmien matkoja opintokäyntikohteisiin.

MediaTek on monille tuntematon yritys, vaikka olemme yksi maailman suurimmista mikropiirisuunnittelijoista. Haluamme kertoa koululaisille, millaisia tehtäviä IT-insinöörin päivittäiseen työhön kuuluu. IT-alaa uhkaa tulevaisuudessa työvoimapula, jos uusia työntekijöitä ei saada koulutettua tälle alalle. Suora lainaus eräältä meillä vierailleelta koululaiselta: ”Paras koulupäivä ikinä!”

https://www.mediatek.com/

Esa Romppainen, Senior Department Manager, Mediatek Wireless Finland Oy

”Epecillä on tehty yhteistyötä eri oppilaitosten kanssa jo pitkään ja näemme sen erittäin tärkeänä jatkossakin. On hienoa päästä näyttämään nuorille, mitä Epecillä tehdään, millainen työyhteisö meillä on ja millaisia työpaikkoja meillä voisi olla tarjolla tulevaisuuden osaajille. Vain pääsemällä konkreettisesti tutustumaan eri alojen yrityksiin, nuoret saavat paremman kuvan siitä, millä alalla he itse haluavat aikuisina työskennellä.”

www.epec.fi

Riikka Rajala, HR Manager, Epec Oy

”MyTech-ohjelman kautta olemme halunneet tehdä suomalaisen perheyrityksemme arvot ja strategian tutuiksi nuorille, jotka ovat tulevaisuuden työntekijöitä. Kotimaisuuden arvostus, asiakaspalveluhenkisyys sekä työhyvinvoinnin ja johtamisen merkitys ovat korostuneet yhteisissä tapaamisissamme. Haluamme rohkaista nuoria ja kertoa, että vaikka työelämän polut ovat kaikilla erilaiset, voi jokainen silti päätyä unelmatyöhönsä ja -työyhteisöönsä – eikä IT-ala ole tässä suhteessa ollenkaan hassumpi vaihtoehto.”

www.rauhala.fi / www.priimalaskenta.fi / www.ows.fi

Heidi Petäjämäki, viestintäasiantuntija, Rauhala Yhtiöt -konserni

”Olemme mukana ohjelmassa, koska haluamme kannustaa nuoria suuntautumaan erittäin mielenkiintoiselle ja kansainväliselle tekniikan alalle ja näyttää minkälaisia mahdollisia tekniikan alan töitä ja mahdollisuuksia meidän yrityksessä on tarjolla tulevaisuuden motivoituneille osaajille.”

www.deere.fi

Janne Haapasalo, John Deere

”Kaiken kaikkiaan MyTech-ohjelmassa mukana oleminen on ollut meille hieno väylä tavoittaa koululaisia. Koemme, että yhteistyö koulujen ja yritysten välillä tarjoaa uudenlaisen kanavan tulevaisuuden taitojen opettamiseen. Muun muassa ohjelmointiin, tekoälyyn ja robotiikkaan liittyvä osaaminen on tulevaisuudessa yhä tärkeämmässä roolissa. Yhteydenpito kouluihin on ollut mutkatonta ja järjestelyt on saatu hoitumaan sujuvasti. Olemme pitäneet myös siitä, että ryhmät ovat saaneet valmiiksi valita heitä kiinnostavan aiheen, joka auttaa myös mielekkään vierailun sisällön räätälöimisessä meillä.”

www.ibm.fi

Maarit Palo, Government Affairs & Corporate Citizenship, IBM Finland, University IBM Nordic Market Leader