Kyberturvallisuus

MyTech-ohjelman uudessa kyberturvallisuuden ”pakopelissä” yläkoululaiset ja toisen asteen opiskelijat pääsevät tutustumaan kyberturva-alaan ja ammatteihin muun muassa alalla työskentelevien asiantuntijoiden haastatteluvideoiden ja tehtävien avulla. 

Internet mahdollistaa tehokkaan oppimisen, uusiin asioihin perehtymisen ja paljon muita hyödyllisiä asioita. Samaan aikaan verkossa kuitenkin tapahtuu paljon pahaa ja lapset voivat altistua erilaisille huijauksille tai muulle haitalliselle materiaalille. Siksi nuorten kyberturvaosaamista on syytä vahvistaa. 

Yhteiskunta digitalisoituu nyt vauhdilla, ja siksi myös digitaalista turvallisuutta tarvitaan jatkuvasti lisää. Kyberturvaosaajista on koko ajan kasvava tarve niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Kyberturva-osaaminen tulee olemaan yhä suuremmassa roolissa, koska lähes kaikki arjessamme perustuu tavalla tai toisella digitaalisten järjestelmien turvalliseen ja luotettavaan toimintaan.  

Tulevaisuuden työelämässä kyberturvataitoja odotetaan todennäköisesti kaikkialla. Lisäksi kyberturvaan perehtymällä siitä voi saada itselleen kiinnostavan ammatin! Moni nykyisistä huipputason kyberturva-ammattilaisista on aloittanut uransa nuorena harrastajana.

Oppimateriaali on tehty yhteistyössä Maol ry:n kanssa.

(Teknisistä syistä johtuen, ilmoittautumislomake pyytää valitsemaan kyberturvallisuus pakopelin kahteen kertaan, tee näin!)