Korkeakoulu

Kumppaniksi MyTech-ohjelmaan

Teknologiateollisuuden MyTech-ohjelma tukee yläkoulujen ja lukioiden uudenlaista oppimista. Se tarjoaa toimintakonseptin, jossa MyTech-ryhmä tekee opintokäynnin korkeakouluun ja teknologiayritykseen osana oppimisprojektiaan. MyTechin tavoitteena on havainnollistaa teknologian merkityksellisyyttä nuoria kiinnostavien teemojen kautta. Innostetaan nuoria valitsemaan teknologia-ala!

Miksi mukaan?

  • MyTech-päivänä oppilaat perehtyvät siihen, miten heitä itseään kiinnostavia ilmiöitä tutkitaan ja mitä opiskelumahdollisuuksia korkeakoulussa on.
  • Korkeakouluille ohjelma on kätevä tapa toteuttaa kouluyhteistyötä ja luoda mielikuvaa kiinnostavana opiskelupaikkana.
  • Huolehditaan tulevaisuuden osaajista! Toiminnallisilla opintokäynneillä havainnollistetaan LUMA-aineiden ja teknologian merkityksellisyyttä nuoria kiinnostavien teemojen kautta.

Mitä korkeakoululta toivotaan?

  • Innostusta esitellä omaa toimintaa nuorille
  • Aikaa suunnitella toiminnallinen opintokäynti ja vastaanottaa oppilasryhmä (n. 2-3 tuntia per MyTech-ryhmä) Vinkki: kerran suunniteltua opintokäyntipohjaa kannattaa hyödyntää useasti!
  • Yhteyshenkilö toimimaan yhteistyössä opettajien kanssa

Miten ja milloin?

  • Opintokäynnin suunnittelussa auttavat Teknologiateollisuuden MyTech-ohjelman konsepti ja teemakohtaiset materiaalit.
  • Korkeakoulu itse valitsee teeman/teemat sekä määrittää opintokäyntien määrän, oppilasryhmän koon ja sopivat ajankohdat opintokäynneille.
  • Osallistuminen MyTech-ohjelmaan on maksutonta. Teknologiateollisuus ry tukee oppilasryhmien matkoja opintokäyntikohteisiin.

Olemme mukana ohjelmassa, koska nuorten teknologiainnostuksen herättäminen on elinehto sekä teknilliselle yliopistolle että koko maailmalle. Tarvitsemme tulevaisuudessakin osaajia kehittämään kestäviä ratkaisuja ainutkertaista luontoamme rasittaviin haasteisiin.

www.lut.fi

Leena Ikonen, LUMA-koordinaattori, LUT-yliopisto

Olemme mukana ohjelmassa, koska haluamme näyttää nuorille teknologiateollisuuden tarjoamat nykyaikaiset sekä mielenkiintoiset työtehtävät. Joka päivä oppii jotain uutta.

www.saimia.fi

Päivi Porras, yliopettaja, Saimaan ammattikorkeakoulu

TAMKin insinöörikoulutuksen osa-alueet haluavat osaltaan olla varmistamassa, että meillä on Suomessa jatkossakin osaavia
tekijöitä vastaamassa ja ratkomassa tulevaisuuden haasteita. On ollut ilo seurata, kun opiskelijat ovat jakaneet kokemaansa ja oppimaansa meillä käyneille vieraille.

www.tuni.fi

Taina Matis, lehtori, Tampereen Ammattikorkeakoulu