Yritysvierailu osana ”kohti aikuisuutta” -kurssia

Seinäjoen yhteiskoulun seiskaluokkalaiset viettivät MyTech-päivänsä vieraillen Epec Oy:ssä ja Seinäjoen ammattikorkeakoululla.

7. luokan aikana käydään Etelä-Pohjanmaalla yläkouluissa kurssia nimeltään Yrittäjämäinen toimintatapa. Omassa koulussamme se on nimetty Kohti aikuisuutta-kurssiksi, jossa yhtenä osa-alueena on yrittäjyys. Siihen liittyen saimme ennen joulua kuulla konemyyntiä tekevän yrittäjän Lasse Saarenpään haastattelun. Kevätlukukaudella samaan teemaan kuului vierailu Epecillä MyTech-projektin kautta. Tämä oli koulumme ensimmäinen MyTech-vierailu.

Saimme kuulla henkilöstöjohtajan kertomana mitä Epec tekee ja mitkä asiat ovat tehneet Epecistä alansa suuren tekijän.
Kuulimme myös laajasti vinkkejä työnhakuun tulevaisuutta varten sekä siitä, millaisilla taustoilla Epecille voi päätyä työhön.
Saimme tutustua tuotantohalliin. Oli tarkkaan rajattu, millä alueella saimme oleskella hallissa.
Tuotantotiimin esimiehet kertoivat työvaiheista ja koneista.
Yritysvierailu oli kokonaan kuuntelemista. Emme päässeet oikein näkemään varsinaista työntekoa, mutta yrityksestä saimme kyllä hyvän kuvan, että mitä se tekee ja millä markkinoilla he toimivat.
Viivyimme Epecillä noin tunnin.

Seamkin puolella meidät jaettiin kolmeen ryhmään ja puolentoista tunnin vierailun aikana kävimme kolmella eri pisteellä. Yksi piste oli tekniikan laitoksen ja laajemminkin Seamkin tiloihin tutustumista. Toisella pisteellä saimme kokeilla VR-lasien toimintaa. Kolmannella pistellä ohjelmoimme robotin toimintaa.