Robotit ja tulevaisuuden liikenne

Anttilan koululaiset Lohjalta pääsivät vierailemaan Qentinelillä ja Metropolia-ammattikorkeakoulussa.

Tutustuimme huolella oppilaiden kanssa ennakkomateriaaliin ja kävimme tarkasti läpi diasarjan tulevaisuuden elinympäristöön liittyen. Vierailupäivä yrityksessä ja korkeakoulussa oli antoisa. Päivän päätteeksi kokoonnuimme vielä tunniksi ja keräsimme oppilaiden palautteet kummastakin vierailukohteesta. Lisäksi yksi koulupäivä käytettiin projektin työstämiseen koulussa: oppilaat kirjoittivat ryhmissä uutisjuttuja, blogeja ja mielikuvia päivästä.

Vierailu Qentinelissä käynnistyi yhteisellä herkutteluhetkellä, jonka jälkeen yrityksen hallintojohtaja esitteli yleisesti yrityksen toimintaa. Toinen yrityksen työntekijä esitteli myös omaa toimenkuvaansa, jolloin pääsimme esimerkkien valossa tutustumaan robottipohjaisen testauksen maailmaan. Meille esiteltiin myös konenäön soveltamista testauksessa, ja saimme jopa kokeilla robottikameran toimintaa.

Ammattikorkeakouluvierailu oli hyvin käytännönläheinen, koska pääsimme näkemään robottibussin livenä ja saimme myös kattavan selvityksen tulevaisuuden kulkuneuvojen suunnittelusta.