Autotehdas, koodausta ja virtuaalitodellisuutta

Laurin koulun yhdeksäsluokkalaiset pääsivät vierailemaan Valmet Automotiven tehtailla ja Turun ammattikorkeakoulussa.

Yritysvierailu Mercedes-Benzin valmistukseen (Valmet Automotive) ja koulutuspuolella koodaus ja hyötypelien tekeminen (Turku AMK ICT). Tehtaassa paljon robotteja, joten nuo sopivat hyvin yhteen ja leijonaluolassa piti keksiä oma tuote helpottamaan arkielämää, eli oppilas oli aktiivisessa roolissa vierailulla.

Oppilaan kertomaa:
Oli mielenkiintoista nähdä miten autoja valmistetaan ja saada lisää tietoa niistä. Lisää uravaihtoehtoja oli mukava saada, ja koska erilaisia työtehtäviä oli monta, vaihtoehdot eivät vaikuttaneet liian yksitoikkoiselta. Possujunassa oleminen oli hauskaa ja niille, joilla ei vielä varmaa päätöstä jatko-opiskeluista, reissu oli varmasti hyödyllinen. Oli myös hyvä olla poissa koulusta ja nähdä itse millaisia vaihtoehtoja saatavilla on. Kahvin ja munkkien saaminen oli iso plussa, ja nyt kiitos reissun tiedämme enemmän Valmetin yleistiedosta sekä siitä miten firma toimii, joka voi tulevaisuuden kannalta olla hyvä tietää. Reissuja kannattaa jatkaa, koska se antaa paremman kuvan mitä kaikkea voi aikuisena tehdä kuin mitä paperilta luettuna.

Oppilaan kertomaa:

Siellä pelattiin pelejä ja keksittiin uusi tuote, joka piti esitellä. Pelattiin myös Kahoottia. Meille myös kerrottiin, mitä siellä voi opiskella. Oli ihan hauskaa, kun ei tarvinnut vaan istua ja kuunnella.